Published Apr 19, 21
12 min read

Zo Kun Je Optimaal Wijnen Bij Jou Thuis Met Een Wijnkoelkast

Een constante temperatuur tussen +5°C en +20°C wordt aangehouden in het hele interieur. Bovendien kun je de temperatuur zelf naar wens instellen. Vinothek wijnbewaarkasten bieden veel nuttige toepassingen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De opslagcapaciteit varieert tussen 200 Bordeauxflessen bij de en 66 Bordeauxflessen met de . Het aroma van een wijn ontplooit zich ten volle wanneer hij op de juiste drinktemperatuur wordt geserveerd.

De basisregel is dat rode wijnen warmer moeten worden geserveerd dan witte wijnen. Het aroma en de smaak van mousserende wijnen en champagnes komt het best tot zijn recht wanneer ze goed zijn gekoeld. Een Liebherr wijnklimaatkast biedt de mogelijkheid om zowel een gekoelde fles champagne als een geweldige fles rode wijn op zijn ideale drinktemperatuur klaar te hebben staan.

Wijnkoelkast Voor 12 Flessen

Vinidor apparaten beschikken over twee of drie wijnzones die individueel tot op de graad nauwkeurig tussen +5°C en 20°C kunnen worden ingesteld. Dit betekent dat Vinidor wijnkasten een enorme veelzijdigheid bieden. Een Vinidor wijnkast kan, op hetzelfde moment, rode wijn, witte wijn en champagne bewaren, elk op de optimale drinktemperatuur.

Vinothek wijnklimaatkasten beschikken over speciale technologie om verschillende temperatuurlagen binnen een apparaat te creëren. Een complete zone waarbinnen de temperatuur van onder naar boven, van laag naar hoog oploopt. In het bovenste gebied kunnen bijvoorbeeld rode wijnen op 18°C worden bewaard. Het onderste gebied is uitermate geschikt om mousserende wijnen of champagnes op een serveertemperatuur van +5°C te bewaren.

De Beste Wijnklimaatkast Met 2 Zones: Dit Is Onze Top 5 (2021)

Het middelste deel is geschikt voor het langdurig bewaren van witte wijnen, rode wijnen, mousserende wijnen en champagnes. Onzichtbare ultravioletstralen (UV) veroorzaken schadelijke chemische reacties in wijnen (wijnkast kopen). Rode wijnen verbleken en witte wijnen worden goudgeel van kleur. De Franse wijncultuur heeft een bijzondere beschrijving van dit effect: “goût de lumière” (letterlijk: “smaak van het licht”).

Wijn bewaren: hoe bewaar je een ongeopende rode, witte of rosé wijn?De Top 4 Beste Wijnklimaatkasten (mrt. 2021) Paarshuis


Dit alleen is echter niet genoeg om de wijn te beschermen, tenzij de flessen in het donker worden bewaard. Liebherr wijnkasten hebben daarom glasdeuren met dubbele beglazing: een binnenste gekleurde glasruit en een buitenste, zogenoemde “low-e”-glasruit met een metalen coating, waardoor de meeste schadelijke UV-straling wordt weerspiegeld. Daarnaast beschikken de kasten over led-verlichting, die zorgt voor een perfecte verlichting van het interieur zonder enige blootstelling aan UV aangezien het led-lichtspectrum geen UV-inhoud heeft.

Wijnkoelkast Voor Buiten

Voor het bewaren van wijn is het belangrijk dat de temperatuur constant blijft. De ideale bewaartemperatuur voor wijn ligt tussen +10°C en +12°C. Liebherr garandeert constante temperaturen, zelfs wanneer de omgevingstemperatuur erg fluctueert, door het toepassen van precieze elektronische besturingssystemen in combinatie met de laatste koeltechniek. Liebherr wijnkasten hebben een ingebouwd FreshAir filter die zorgt voor de optimale luchtkwaliteit.

Vrijstaande en integreerbare Vinidor wijnkasten hebben een FreshAir filter in iedere bewaarzone. Wijnkasten uit de UWT- en WT-series hebben een FreshAir filter in het scheidingsplateau dat dienst doet voor beide zones. Omdat natuurlijke kurken beginnen te krimpen bij een vochtigheidsgraad van minder dan 50%, speelt de juiste vochtigheidsgraad een cruciale rol in het succesvol langdurig bewaren van wijn.

Wijnkasten - Inbouw En Vrijstaand Kopen Voor Een Mooi Interieur

In dat geval zullen wijnen zoeter worden en uiteindelijk bederven. Vinothek wijnklimaatkasten bieden verschillende temperatuurzones en beschikken over poreuze lavastenen die ervoor zorgdragen dat de vochtigheidsgraad op de juiste wijze wordt gereguleerd. Dankzij speciaal ontwikkelde compressoren met extreem lage vibratie zijn wijnen in Liebherr wijnkasten beschermd tegen trillingen. De SoftSystem deursluiting (afhankelijk van model) zorgt daarnaast voor een zacht en gegarandeerd sluiten van de deur.

45° (vanaf 30° bij inbouwmodellen) en stevige, handgemaakte houten draagplateaus creëren een efficiënte en stabiele bewaarplaats. De houten plateaus hebben een onbehandelde natuurlijke finish, waardoor de wijnen rijpen zonder schade te ondervinden van verfchemicaliën. Bij Liebherr hebben we een passie voor wijn en zijn we toegewijd aan het ontwikkelen van innovatieve apparaten die optimale bewaaromstandigheden leveren voor jouw waardevolle kwaliteitswijnen.

Wijnkoelkast Voor Buiten

Wist je dat een gewone koelkast helemaal niet de ideale omgeving is om wijn te bewaren? Ook de kelder is niet altijd optimaal. Wijn heeft een nodig die niet te warm of te koud is. De beste wijnklimaatkast verzorgt alle details voor een perfect wijntje. 🍷 Wijn bewaar je dus het beste in een daarvoor bestemde wijnklimaatkast of wijnkoelkast.

Met wel zes verschillende temperatuurzones heeft elke wijn de optimale temperatuur, maar je kunt ook zelf de temperatuur verhogen of verlagen. Er is ruimte voor maar liefst 200 flessen waardoor je altijd wel een wijn op de juiste temperatuur klaar hebt liggen. Het is niet de meest prijsvriendelijke optie, maar je krijgt er wel wat voor terug.

Wijnkoelkast Met Compressor

Bovendien neutraliseert de behuizing van de kast trillingen en schokken, waardoor je flessen gegarandeerd heel blijven. 53 flessen 135 kWh per jaar 2 A: 2 jaar - De beste wijnklimaatkast op de markt met ruimte voor maar liefst 200 flessen. - Prijsvriendelijk en ruimte voor 53 flessen. - Ben je op zoek naar een inbouw-wijnklimaatkast? Dan is dit de ideale keuze.

De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar technisch gezien zijn er tussen een wijnklimaatkast en een wijnkoelkast. Het belangrijkste verschil zal het opmerkzame type misschien al wel vermoeden: een wijnkoelkast kan alleen verkoelen, terwijl een wijnklimaatkast ook kan . Maar wijn moet toch helemaal niet warm zijn? Dat klopt, warme wijn is ook niet te drinken.

Het Ideale Klimaat Voor Goede Wijnen Dat Kan Met Een Wijnkoelkast

❄️ Een wijnklimaatkast zorgt er zodoende voor dat de inhoud altijd constant de ingestelde temperatuur heeft, hoe warm of koud de omgevingstemperatuur ook mag zijn. 200 flessen 6 2 jaar 168 kWh AWaar de meeste wijnklimaatkasten ongeveer twee temperatuurzones hebben, heeft dit model van Liebherr er wel zes! Zo bewaar je verschillende soorten wijn bij de ideale temperatuur in één en dezelfde kast.

Daar hoef je niet ontzettend lang voor te zijn, want de wijnklimaatkast heeft een hoogte van 165 centimeter. De omgevingstemperatuur kan zowel hoger als lager zijn dan de temperatuur die je instelt, want deze wijnklimaatkast kan ook . Je kunt dit apparaat dus ook rustig in een koelere kelder plaatsen.

De Wijnkoelkast: De Ideale Plek Voor Een Wijnklimaatkoelkast

Deze is namelijk niet gebouwd met een automatisch zacht sluitende functie. Als je hier rustig mee omgaat is er echter niets aan de hand. Om de wijn lekker koel – maar natuurlijk niet te koud – te houden, gebruikt deze wijnklimaatkast per jaar. Dat komt neer op zo’n €38 per jaar aan energiekosten.Je betaalt er een nette prijs voor en de koelkast houdt je rode en witte wijn altijd klaar voor nuttiging! Niet alleen de aanschafprijs draagt bij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, maar ook de energiekosten vallen mee. Daar ben je namelijk slechts €31 per jaar aan kwijt. We spreken hier overigens van twee wijnsoorten, omdat deze wijnkoelkast ook heeft.

Zo Kun Je Optimaal Wijnen Bij Jou Thuis Met Een Wijnkoelkast

Binnen deze zones neemt de koelkast 53 flessen onder de hoede. De stevige behuizing werkt trilling- en schokdempend, zodat je wijn nog beter beschermd is. Wat de omgevingstemperatuur betreft moet deze hoger dan zijn dan de temperatuur in de koelkast. Dit apparaat kan namelijk . Je plaatst hem daarom dus het liefst in een ruimte waar het niet erg koud wordt.

Dat geeft meer mogelijkheden om het apparaat een mooi plekje te geven. De temperatuur in de wijnkoelkast stel je vervolgens makkelijk in met de temperatuurknoppen boven het deurtje. Met een totale hoogte van 127 centimeter is het niet moeilijk om daar bij te kunnen. Dit model heeft 2 temperatuurzones voor verschillende soorten wijn De glazen anti-UV-deur beschermt je wijn nóg beter dan een normale glazen deur 40 flessen 2 3 jaar 142 kWh AGeef deze wijnklimaatkast een mooie plek, want wanneer deze geplaatst is, gaat hij nergens meer heen.

Wijnkoelkast En Koelkast

In de BODEGA43 kun je 40 flessen wijn kwijt. Dat kunnen een paar verschillende soorten wijn zijn, want er zijn 2 verschillende temperatuurzones aanwezig. Het is dus een simpele kwestie van temperatuur instellen. Dat doe je met de temperatuurknoppen die boven het deurtje zitten. Deze wijnklimaatkast is slechts 60 centimeter hoog, dus daar zul je wel even voor moeten bukken als je deze niet op ooghoogte laat installeren.

€31 per jaar is voldoende om deze wijnklimaatkast draaiende te houden. Omdat het om een inbouwmodel gaat is de aankoopprijs wel een stukje hoger dan bijvoorbeeld het vorige model in deze top vier. Het is een inbouwmodel die naadloos in zijn omgeving wegvalt Brengt lage energiekosten met zich mee 15 flessen 1 2 jaar 128 kWh A Een compacte wijnklimaatkast die jouw vloeibare juweeltjes op temperatuur houdt en niet al te duur is: deze wijnkoelkast van Severin heeft het allemaal! De aankoopprijs is mild en met vallen de energiekosten ook erg mee.

Wijnkoelkast Rood En Wit

Een nadeel aan een kleine wijnklimaatkast is dat er . Dit model heeft er dan ook maar één. Plaats hem niet in je koude kelder of een andere plek waar het kan vriezen, want dit model heeft . Je kunt er 15 flessen in kwijt en het is dus aan te raden dat die allemaal van dezelfde soort zijn.

Kort samengevat is deze wijnkoelkast ideaal voor de van 1 of 2 soorten wijn. Hij kost niet veel, beschermt je wijn tegen de elementen en behoudt constant de temperatuur die je instelt. Het model is erg compact Heeft een toegankelijke prijs Heeft slechts 1 temperatuurzone Wijn bewaren is bijna een vak apart.

Wijnkoelkast En Koelkast

Een grote, gevarieerde wijncollectie vraagt om andere specificaties dan een beginnende collectie. De termen worden vaak door elkaar heen gebruikt, maar ze zijn net niet helemaal hetzelfde. Ze kunnen allebei koelen, maar de wijnklimaatkast is de enige die ook kan verwarmen. Het is niet de bedoeling om wijn te verhitten, maar als je de wijn bewaart in een kelder waar het in de winter kan vriezen, wil je niet dat de wijn bevriest.

Het is niet alleen de hoeveelheid flessen die telt, het verschilt ook per wijnklimaatkast hoeveel soorten wijn je erin kwijt kunt. Hoeveel flessen wijn er in de koelkast passen hangt natuurlijk af van de inhoud, maar dan zijn er ook nog te Elke soort wijn heeft een iets andere ideale bewaartemperatuur en moet in zijn eigen zone liggen.

Bestel Jouw Wijnkast Online - Wijnklimaatkast Vinden

Wijnklimaatkasten   Veld Koeltechniek BVAdvies over wijnkoelkasten vind je bij Keukenloods.nl


Slechts 1 soort kan ook, maar voor rode wijn, witte wijn en rosé kom je dan weer een zone voor tekort. Sommige wijnklimaatkasten zijn uitgerust met wat extra beschermde functies. Of je die nodig hebt, ligt vaak aan de plek waar je het apparaat neerzet en hoe je ermee omgaat.

Ten slotte zijn er ook extra beschermende functies zoals een en een en dempt. Niet alle wijnklimaatkasten zijn even zuinig. In deze top vier staan alleen klimaatkasten in A, maar als je verder rond zou kijken kom je ook modellen met andere energielabels tegen. Deze zijn minder zuinig in verbruik.

Wijnkoelkast Met Led Verlichting

Een grotere wijnklimaatkast verbruikt logischerwijs meer. Het komt er in de meeste gevallen echter wel op neer dat je niet snel meer dan een tientje per maand kwijt bent aan energiekosten. Sterker nog, de apparaten in deze top vier komen daar niet eens bij in de buurt. Je scoort natuurlijk graag een apparaat voor een zo goed mogelijke prijs.

Dan verplaatst dit verdampte gas zich vanuit de verdamper naar de condensor. Het koelt het verdampte gas af dat dan vloeibaar wordt en dit voert zich weer naar de verdamper. Ook is het belangrijk te letten op de draairichting van de deur, sommige van onze modellen zijn echter zowel links- als rechtsdraaiend te bestellen.

Wijnkoelkast Voor Thuis

Welke wijnkoelkast u dan ook kiest, bij Wijnkoeling4you. nl vindt u alleen de beste kwaliteit. Voor meer informatie, advies of vragen over onze wijnkoelkasten kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen u helpen de koelkast te vinden die het best bij u en uw situatie past. Naast ons ruime assortiment aan wijnkoelkasten vindt u in onze webshop verschillende bijpassende .

Al sinds 1992 zijn zij een bekend begrip als het gaat om . De verschillende accessoires die zij op de markt hebben gebracht treft u .

Wijnkoelkast Rood En Wit

Wijn is lekker, zeker als je met zijn allen kunt borrelen. Een goede wijn is belangrijk. Voor het behoudt van de eigenschappen van een goede wijn is het noodzakelijk om deze op de juiste temperatuur te bewaren - wijnkoelkast 2 zones. Met een wijnkoelkast kun je wijn goed bewaren. Een wijnkoelkast staat ook wel bekend als wijnkast of wijnklimaatkast.

Met wijn uit een wijnkoelkast, geniet je van een perfect glas wijn, wat altijd op de juiste temperatuur wordt geserveerd. In deze lijst met 5 x beste wijnkoelkast vind je een wijnkoelkast die elke wijn op de juiste temperatuur houdt. Maak kennis met de diversiteit aan wijnkoelkasten en koop een wijnkoelkast die bij je past.

Het Ideale Klimaat Voor Goede Wijnen Dat Kan Met Een Wijnkoelkast

Deze wijnkoelkast beschikt over een LCD-scherm en daarmee kun je de wijn op een perfecte manier bewaren. De juiste temperatuur kun je goed bereiken met deze wijnkoelkast, hij is verder energiezuinig en maakt weinig geluid. Verder heeft deze wijnkoelkast een thermo-elektrisch koelsysteem met een automatische ontdooifunctie. Er zitten handige lades in de wijnkoelkast, zo kun je de fles pakken die je op het oog hebt.

Deze prachtige wijnkoelkast van Wine Klima en is geschikt voor 21 flessen. Het is een design wijnkoelkast welke een lust is voor het oog. De deur van deze wijnkoelkast bevat een UV-filter. De afmetingen van deze wijnkoelkast zijn 82cm x 34 xm x 51cm. Deze wijnkoelkast beschikt over binnenverlichting welke je via het paneel aan/uit kunt schakelen.

Wijnkoelkast Hoe Werkt Het

Het mooie aan deze wijnkoelkast is dat deze gebruik maakt van Peltier koeling. Dit is milieuvriendelijk doordat er geen koudevloeistof aanwezig is. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de wijnkoelkast stil is en vrij van trillingen. Op deze manier komt de kwaliteit van de wijn ten goede. Je kunt met deze koeling de wijn maximaal 18-20 graden onder de omgevingstemperatuur koelen.

More from Wijnbar, Uit-eten

Navigation

Home

Latest Posts

Lunch Haarlem Spaarne

Published May 31, 21
10 min read

Lunchen Haarlem High Tea

Published May 28, 21
7 min read

Published Apr 19, 21
12 min read